Montane

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

That's A Wrap!

Biisisuositus: My Only True Friend

Kuva: Teemu Oksanen

Jalkojen alla vilistää joko vesisateesta tai sulaneesta rännästä märkä alusta, jota valaisee otsalamppu muuten säkkipimeässä tyhjyydessä. Kyllä, on mielenterveyttä tosissaan koetteleva joulukuu ja hyvä sauma summailla mennyttä (juoksu)vuotta.

Päättymässä on kolmas kunnon juoksuvuoteni (katson harrastukseni alkaneen vuoden 2014 Tuusulanjärven puolimaratonista), ja innostus on edelleen huikea. Vuoteen mahtuu mahtavia kokemuksia niin kisoissa kuin treeneissäkin, mutta myös ensimmäinen jakso jolloin en päässyt juoksemaan toivotusti lajiperäisen vaivan (ITBS) vuoksi. Ennenkaikkea vuoteen mahtuu kolossaalisesti oppia treenin, kisaamisen ja palautumisen saralla. 

Kilometrejä tänä vuonna mittariin tulee reilut 3 800. Määrä olisi noin 4 000 km ilman Karhunkierroksen jälkeen tullutta vaivaa, ja tämä on kohdallani maksimimäärä perheen, työn ja valmentamisen täyttämässä arjessa. Suurin osa lenkeistä on juostu aikaisin aamulla ennen töihin lähtöä, ja kilometreistä arviolta 85 % on pk- alueen harjoittelua. Treeni on ollut täysin fiilispohjaista juoksua pois lukien helmi- toukokuussa ollutta 16 viikon treenijaksoa, joka oli tarkkaan mietitty.   

Kilpailuissa/ tapahtumissa kävin tänä vuonna aiempaa vähemmän, lähinnä varmistaakseni palautumisen elimistöä kuormittavien suoritusten välissä. Tässä kauden lappujuoksut aikoineen:

Sipoonkorpi Trail 30 km 2:27
Bodom Trail 21 km: 1:52
NUTS Karhunkierros 80 km: 10:47
NUTS Pallas-Hetta 55 km: 5:47
Sipoonkorpi Trail 21 km: 1:47
Vaarojen Maraton 86 km: 11:36Kuva: Teemu Oksanen

Kokonaisuutena olen kisakauteen sangen tyytyväinen. Pystyin tekemään jokaisessa tapahtumassa maksimisuorituksen (tosin Karhunkierrokselle mahtui "normaalia" enemmän ongelmia), ja pystyin parantamaan PB- aikaani niissä kisoissa, joissa olin aiemmin käynyt tuuttaamassa. Tekemistä on sävyttänyt nousujohteisuus, ja se tuntuu jatkuvan ainakin toistaiseksi.

Ensi vuoteen on lukittu vasta kaksi kilpailua: helmikuun lopulla TGC: n maraton ja toukokuussa Karhunkierros (80 km). Muuten kaikki on vielä avoinna. Muutama juttu olisi mielen päällä, Nuuksio Classicin 70 km ja ehkäpä se sub3- katumaraton jossain vaiheessa vuotta. Aika näyttää, mihin tie vie.
Sen sijaan on varmaa, että ensi vuonna tulen lähtemään lenkille samalla intohimolla kuin tähänkin asti. Aion nauttia jokaisesta juoksemastani kilometristä, siitä että saan ja pystyn harrastamaan tätä rakastamaani upeaa lajia.

Mukavaa vuoden vaihdetta ja loistavaa tulevaa vuotta! 

Lisäys 31.12. Vuoden viimeinen lenkki takana, tässä statsit koko vuoden osalta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti