Montane

torstai 22. syyskuuta 2016

Testipenkissä: Hoka One One Speed Instinct

Kiukuttelin taannoisessa Nuuksio- raportissani huolestuttavista kenkäongelmista, jotka nostivat päätään ikävästi itse kisassa ja ennen kaikkea kovaa vauhtia lähestyvän Vaarojen 87 km ultran alla. Luottokenkänä aiemmin toiminut Inov8 X- talon ei uuden parin myötä toimi ollenkaan, ja loistavalla La Sportivan Bushidollakin on omat rajoitteensa. Tilanteessa, jossa vaatehuoneen kenkäritilät pullistelevat kenkiä, tajusin ihme kyllä joutuvani kenkäostoksille.

Olen viime aikoina- niinkuin jokainen trail running- skeneä vähääkään seuraava on varmasti- pannut merkille, että varsinkin ultramatkojen tekijänimet turvautuvat kenkävalinnassaan pitkälti Hoka One One: n tohveleihin. Ulkonäöllisesti nämä vaahtokarkit eivät minua houkuttele, enkä ole suonut ajatustakaan sellaisten hankkimiseen. 

Kunnes Hokan Instagram- feedissä eteen tuli uusi malli, Speed Instinct. Pikaisen perehtymisen perusteella kyseessä on normaalia polkukenkää tuetumpi ja vaimennetumpi, mutta kuitenkin perus- Hokaa selkeästi matalampi kenkä. Droppi on maltilliset 3 mm ja painoa kengällä on 225 grammaa.  Ensifiilis kengästä jalassa on sisäpelikenkämäinen, kengän sisustan toppaus on normaalia polkukenkää paksumpi. Lesti on valmistajan ilmoituksen mukaan mallia medium, minun kohtalaisen leveään jalkapöytään se tuntuu aika napakalta.
Pohja on tasainen ilman suurempaa holvitukea, ja siinä on melko matala kuviointi. Pohjan kumi on kuitenkin tarttuvaa sorttia, eikä testilenkeillä ole ollut havaittavissa lipsumista kalliolla tai juurakossa. 

Nyt takana on jokunen testilenkki, ja fiilis on lupaava. Ensimmäisen lenkin juoksin lähinnä hiekkaisella ulkoilureitillä, ja toisen suo- osuuksia sisältävillä poluilla. Kolmannen Helsinki Ultra Run- reittiä Malmilla. Kenkä on nimensä mukaisesti nopean oloinen, kevyt ja mukavasti rullaava. Lestin napakkuus sai aluksi jalkaterään puutumisen tunnetta, mutta se hävisi matkan jatkuessa. Pehmeä toppaus imee itseensä aika lailla vettä, mutta päästää vedet nopeasti ulos kun alusta muuttuu kuivemmaksi. 

Tämä on erittäin varteenotettava starttikenkä Vaarojen 87 km: lle lokakuun alkuun. Drop bagiin taitaa mennä La Sportivan Bushidot. Ja kokista.

Treeni- iloa! Be ALL you can be! 

1 kommentti:

  1. Jälkikirjoitus: juoksin näillä kengillä noin 350 kilometriä, ja ne olivat siinä vaiheessa melko riekaleina. Ensimmäiset repeämät kankaaseen tulivat reilun satasen jälkeen, ilman mitään ulkoista syytä. Materiaali oli todella heikkoa. Harmi sinänsä, Speed Instinct oli paras kenkä pitkään aikaan.
    Netin selailun perusteella en ollut ainoa jolle näin kävi, joten kyseessä oli tyyppivika. Tulossa on 2.0- versio, toivottavasti saavat materiaalipuolen kuntoon.
    Lähetin kengät takaisin Hokalle, ja sitä kautta rahat takaisin. Siitä propsit Hokalle.

    VastaaPoista