perjantai 22. huhtikuuta 2016

Testipenkissä: Ultimate Direction AK 3.0 Mountain Vest

Biisisuositus: Mountain ClimbingOlen juossut tähän asti kaikki polkujuoksumarat maisteluliivinäni Inov-8: n Race Ultra Vest (vanha malli), ja sillä olenkin pärjännyt oikein mukavasti. Pulloihin menee yhteensä litra nestettä, jolla menee vähän pidempikin huoltojen väli. Pidemmillä harjoituslenkeillä olen laittanut nestettä myös rakkoon, mikä syö liivin kapasiteetin aika rajalliseksi ravinto- ja vaatepuolella. Olen osallistumassa heinäkuussa NUTS Pallas 55 km juoksuun, jossa huoltoväli on marapituisia reissuja pidempi ja sitä kautta mukana kannettavan rojun määrä suurempi. Tämä tarkoittaa reppukaupoille menoa. 

Kävin läpi melkoisen sortimentin eri valmistajien kantosysteemeitä etsiessäni sitä oikeaa. Hyviä reppuja/ liivejä löytyy monelta eri merkiltä, mutta minun näkövinkkelistäni paras repertuaari löytyy tällä hetkellä Ultimate Directionin uudesta 3.0- sukupolven valikoimasta. Mallisto on täysin uudistunut, ja suunnittelussa on ollut mukana lajin tähtiä Jurekin pariskunnasta lähtien. 

UD: n valikoima on mukavan kattava ja reput erilaisia, valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle omansa. Itselläni oli muutamia pakollisia vaatimuksia repulle:
- tilavuutta 10 litraa tai enemmän
- liikkeessä saatavilla olevat erilaiset taskut (ravinto, puhelin ym)
- soft flask- pullot edessä
- erillinen tila juomarakolle
- sauvoille helppo kiinnitys
- hyvät säädöt repun istuvuudelle
- keveys

Edellä mainitut speksit mielessä valintani on AK 3.0 Mountain Vest, Anton Krupickan suunnittelema kantolaite. Mielenkiintoista sinänsä, kyseinen herra on osoittautunut tavalliseksi kuolevaiseksi ja kärsinyt melkoisesti juoksemista häiritsevistä jalkaongelmista. Tästä syystä mielenkiinto on siirtynyt muihin vuorilla tehtäviin aktiviteetteihin (kiipeily, pyöräily, hiihto) ja tämä näkyy myös AK 3.0- repussa. Sauvojen lisäksi repusta löytyy kiinnikkeet myös vuorihakuille, ja verkkokankaiseen tilaan mahtuu pidempikin vyyhti kiipeilyköyttä. 

Repun tilavuus on mukavat 11,5 litraa ja paino tilavuuteen nähden alhaiset 400 grammaa. Edessä on tilat kahdelle 500 ml pehmeälle pullolle (kuuluvat pakettiin) ja muutama vetoketjullinen tasku arvotavaroille. Reppuosassa on oma osastonsa juomarakolle (ei kuulu repun hintaan) ja kaksi erillistä vetoketjullista lokeroa sen päällä sekä lisäksi reppuosan yli menevä kiristettävä verkko. 
Alaosan sivuissa on kaksi erillistä taskua, joista toisella puolella molemmat vetoketjullisia ja toisella puolella toinen avonainen. Etuosan hihnoissa on kiristettävät tilat pehmeille 500 ml pulloille, niiden edessä avoimet taskut ja vielä yläpuolella tarrakiinnitteiset pienet taskut. 
Tilat ovat siis todella hyvät. Repun alareunassa on vielä erilaisia kiinnityslenkkejä lisäkapasiteettiä tuomaan.

Repun kiinnitys- ja säätösysteemit toimivat mukavasti. Etupuolen kiinnitystä voi säätää portaattomasti, nauhat liukuvat kätevästi pystysuuntaan liivissä. Tämä on hyödyllistä, kun repun painopiste muuttuu nesteen ja energian hävitessä sieltä matkan aikana (tai jos innostuu syömään kaikki eväät kerralla ja tarvitsee vatsalleen tilaa). Alaosan saa kiristettyä sopivaksi sivutaskujen sisällä olevilla säätönauhoilla.

Liivi istuu päällä todella tukevasti, mutta ei silti ahdista tai rajoita liikeratoja. Taskujen ja niiden vetoketjujen sijainnit ovat hyvin mietittyjä, kaikkeen juostessa tarpeelliseen pääsee käsiksi ilman rytmisen voimistelijan liikkuvuuttakin. Liivin saa pois päältään nopeasti, Vaarojen reittiennätyksen rikkominen ei tämän kantolaitteen omistajalla kariudu huollossa välppäämiseen.

Summa summarum: ehdottoman hyvä ostos repuksi/ liiviksi moneen lähtöön. AK 3.0: lla pärjää kevyestä työmatkahölkkäilystä aina ultratouhuihin asti.

Kiitos Jouni ja TJMotion! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti