sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kovan viikon anatomiaa

Biisisuositus lukemisen taustalle: No Easy Way Out

Kulunut viikko (7/ 2016) oli osaltani ensimmäinen kovempi viikko pk- kauden dressman- hölkkäilyn jälkeen, niin määrällisesti kuin tehollisestikin. Kuuteen päivään kilometrejä tuli tasan sata, joista 20% kovatehoista.
Tiistain aamutreeni oli 33% pmv, jonka työosuuden tein tällä kertaa kiihtyvänä:
Illalla kävin juoksemassa palauttavan kympin. Normaalisti en juokse kahta harjoitusta päivässä, mutta tällä hain pientä ravistelua elimistölle.

Keskiviikkona oli vuorossa mäkitreeni Keinukalliolla, 15 nousua portaita pitkin. Vauhtikestävyyttä ja lajivoimaa.

Torstaina vuorossa oli mukavuusalueelta poistuminen nimeltä 5x1000. Ensimmäinen tonni tunnustelevasti 4:15 min/ km ja siitä nousevasti 3:50 min/ km asti.Perjantaina vuorossa oli palauttava tiu:
Lauantaina tarkoitus oli juosta todella kevyt parikymppinen poluilla, mutta kenkä oli syönnillään ja metsä oli kuin harsoon pukeutunut morsian. Niinpä epäonnistuin niin vauhdin kuin matkankin osalta, toisaalta henkinen uusiutuminen oli mittaamatonta.

Viikon pääharjoitukseksi olin suunnitellut juoksevani kadulla 24 km 33% pmv- lenkin, mutta maahan tömähti taivaallinen lunta ja piti turvautua Plan B: hen: reilut 70 kierrosta Pajulahtihallin tartanilla ja nuppi sekaisin. Treeni oli kuitenkin todella onnistunut. Verryttelyä 8 km@5:45, 8 km@4.10-4.03, 2 km huuhteluhölkkää, 1 km@3:48, 4 km loppuverkka paljain jaloin. Olen harrastanut jonkin verran tuota yhtä kovaa tonnia työvaiheen ja lyhyen palauttelun jälkeen, haen sillä extranostoa anaerobisen kynnyksen ylöspäin hilaamiseksi (kilometrit alla olevassa kuvassa ovat hieman sekaisin, koska GPS ei toiminut hallissa). 
Kovempi juoksu (siis minun mittapuuni mukaan) kulkee tosi mukavasti tässä vaiheessa kautta. Sykkeet olivat tänään normaalia korkeammalla työosuudella, minkä uskoisin johtuvan edellisen yön viiden tunnin unista. 

Nyt himmaan treeniä asteittain pari viikkoa ollakseni TGC: llä niin tuoreessa iskussa kuin tässä iässä vaan voi olla. Teen yhden pidemmän lenkin, muutaman terävän leimikon ja pari päätä huoltavaa pk- höntsää ennen paukkua.

Semmoista kauraa tällä viikolla. Fiilis tähän puuhaan on tällä hetkellä aivan tapissa, sen kunniaksi toinen biisisuositus.

Hyviä treenejä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti