sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Varaslähtö

Tarkoitus oli aloittaa kovempivauhtiset treenit vasta helmikuussa, mutta mahtavan Tampereella vietetyn viikonlopun jäljiltä kropassa oli sen verran tömäkkä fiilis että päätin aloittaa vähän etuajassa. Myös Bodom- ilmoittautuminen innosti. 

Treeniksi valitsin 33% 1/2mv- vauhtikestävyysharjoituksen ja matkaksi noin 15 km. Päätin mennä työvaiheen "omaa kovaa", rentoa hyvävauhtista juoksua liikoja kelloon vilkuilematta. Kenkävalinta oli Adios, joita nauhoittaessa jalatkin tuntevat että kohta mennään kovaa. Nastareita ei tarvitse, jäätä oli ehkä parin sadan metrin matkalla.

Alkuverryttelyn ajan keskityin hakemaan juoksuun nopeamman juoksun elementtejä, kadenssia ja kimmoisuutta. Tämä herättelee kroppaa eikä työvaiheen alkamista malttaisi millään odottaa.

Booom! Viiden kilometrin rajapyykin jälkeen päästin ruunat pellolle ja annoin palaa sieluni kyllyydestä. Tätä oli odotettu lokakuusta lähtien, ja fiilis sen mukainen. Tohveli oli syönnillään, alun pk- vauhtia oli tuskallista pitää.

Viisi kilometriä kovaa vauhtia meni jopa yllättävänkin helposti, kun huomioi etten ole kovia lenkkejä juuri tehnyt. Tavoitevauhtini näissä lenkeissä on 4:10 min/ km luokkaa, kotona huomasin juosseeni reilusti tuon alle. 

Ensimmäiseksi vauhdikkaammaksi harjoitukseksi tämä lupaa hyvää. Vuodenaika ja juoksukauden vaihe huomioon ottaen juoksu kulkee hyvin ja vauhdikas juoksu on helpon tuntuista. En malta odottaa seuraavaa vk- treeniä.

Tässä treenin yhteenveto:


 Kilometrit:

 

Kierrokset:


Huipputreeni ja huippufiilis! Lisää tätä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti