tiistai 19. huhtikuuta 2016

Testipenkissä: Newton Distance VKirjoitin aiemmassa postauksessani valaistuneisuuden tilassani hankituista Newton Gravity V- kengistä. Kokemukset ovat olleet niin huimaavia, että hommasin pienellä riskillä sisäänajoon uudet mahdolliset kisakengät HSM: lle. Adidaksen sentin dropista Gravityn 3 mm: iin siirtymisellä on ollut sen päräyttävä vaikutus juoksuuni, että en voi enää kuvitellakaan juoksevani maratonia Boston Boosteilla. 

Distance V on Newtonin kevyin malli ja muutenkin kisakireä: painoa 198 grammaa ja droppi 2 milliä. Päällinen on saumaton mesh- kangas, ja iltti todella ohut suikale. Nauhoitus on Gravity- mallista tuttu systeemi, joka pysyy kiristyessään paikallaan niin ettei sopivan kireyden pitämiseen tarvita kaikkia sormia, varpaita, kieltä ja muita ulokkeita. 

Jalassa Distance tuntuu uskomattoman hyvältä. Kenkä on kevyt ja tukeva, Newtonin palkit tekevät siitä rullaavan tuntuisen paikallaankin seistessä. Kantakuppi on muotoiltu niin, että kantapää pysyy siellä tukevasti aloillaan. 

Distance on sellainen kenkä, että kotimatolla seisominen ei tuo esiin kengän parhaita puolia, vaan sitä on päästävä ulkoiluttamaan. Ohjelmassa oli HSM: lle viimeistelevä 10 km pmv- treeni, joten pääsin testaamaan mahdollista kisakenkää kisavauhdissa.

Alkuverryttelyn pk- hölkkää oli suorastaan mahdotonta juosta, Distance on tehty selkeästi reippaaseen juoksuun, vauhdikkaisiin harjoituksiin ja kisassa raastamiseen. Lenkin työosuus meni oikein mukavasti, kenkä on rullaava, kevyt ja responsiivinen niinkuin kisakengän pitääkin. Loppuverkka meni sekin väkisin kaahaamiseksi. Kahden millin droppi ja Newtonin palkit edesauttavat oikeassa juoksuasennossa pysymistä, ja juostessa huomaa takaketjun voimakkaan aktivoitumisen. Pohkeissa ja takareisissä tuntuu työnteko.

Ohjelmassa on enää kaksi herkistävää vetotreeniä ja yksi hölkkä ennen HSM: ää, eli kenkien sisäänajo jää todella lyhyeksi. Aion silti ottaa tietoisen riskin ja lähteä Distancella viivalle, sen verran huippukenkä on kyseessä.

Kiitos TJ Motion ja Jouni!


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti