lauantai 6. helmikuuta 2016

Testipenkissä: Rätei ja lumpui

Panostin itseeni ja onnellisuuteeni ja hommasin uutta välineistöä arkea sulostuttamaan. Olen lähdössä kuukauden päästä TGC: lle, ja äidiltä saatujen oppien mukaan ulkomailla ei vanhoissa rievuissa kuljeta. 

Koska vanha mies pysyy kasassa lähinnä pyhällä hengellä ja tatuointimusteella, valintani pidemmille reissuille on kompressio. Lihaksia suorituksen aikana tukeva materiaali on osoittautunut ylivertaiseksi välineeksi juoksun jälkeiseen palautumiseen. Käytän viileämmillä keleillä 2xu: n pitkiä trikoita, ohuempia ja talviversioita. Lämpimämpään aikaan käytän aina Compressportin säärystimiä, jotka lisäksi suojaavat sääriä poluilla juostessa. 

Olen aikaisemmin juossut kisat Inovin kilpashortseilla, mutta TGC: llä verhoan alaruumiini Compressportin housuihin. Tämän aamuisen testin perusteella ne ovat loistavat: todella hyvä tuki lihaksille, hiertämättömät leikkaukset, kätevät taskut, normaalia korkeampi vyötärö ja plussana kumikuviointi reisissä nousuja auttamaan (tuki käsille). 2,5 h lumisessa metsässä rymyämistä ja jalat tuntuvat edelleen tuoreilta.



Paitavalintani veistosmaista ylävartaloani verhoamaan TGC: lle on Compressportin paita joko lyhythihaisena tai hihattomana. Juoksin sellaisella jo viime vuoden kisoja, hyvin kokemuksin. Kaiken päälle nämä näyttävät minun silmääni hyviltä.

Sain jalkaani myös uudet kengät. Hommasin lähinnä mutakeleille tarkoitetut Inov-8: n Mudclaw 265: t, jotka nyt parin lenkin jälkeen tuntuvat passelilta kengältä myös lumiselle alustalle. Pito on sitä luokkaa, että näillä pysyy pystyssä liukkaammallakin alustalla. Droppi on 6 mm, kenkä on tukeva ja kapeammassa Precision Fit- mallissakin on hyvin tilaa toe boxissa. Del Monte- mies sanoo "kyllä".

Kun miehestä on kohta otettu irti kaikki mitä tehdas lupaa, on panostettava tekstiileihin. Kun niiden antaman hyödyn rajat joskus tulevat vastaan, täytynee alkaa venyttelemään.


  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti