sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Jäniksen jäljissä

Näin hieno talvipäivä täytyy ehdottomasti viettää ulkosalla, ja mikä olisikaan parempi tapa ulkoilla kuin tehdä kunnon pitkis maastossa. Juoksen talvella lenkit viikolla 90%: sti asfaltilla, koska en ole tottunut juoksemaan lampun kanssa metsässä. Tämän vuoksi viikonloput (ja muut valoisat ajankohdat) on pyhitetty polkujuoksulle.

Alunperin tänä sunnuntaina oli tarkoitus juosta Montrail eli Reitti 2000: n takalenkki, mutta pakkasennuste näytti sen verran rapealta että päätimme juosta vähän lyhyemmän lenkin kotimaastoissa. 

Alkutalvi on kyllä polkujuoksijan kulta- aikaa. Poluilla ei ole vielä hirveästi lunta, kesäisin märät alueet ovat kuivia ja maisemat ovat huikaisevan upeita. Lumisessa metsässä on mahtavaa juosta, kun auringon valo siivilöityy puiden väleistä ja ilmassa leijuva huurre ja lumipöly värjäytyy keltaiseksi. 
Tänään juostiin 26,5 kilometriä ja aikaa meni reilut 3 tuntia. Keskisyke 130 eli harjoituskauteen erittäin hyvin istuva pk1- harjoitus. Polkua, umpimetsää, metsätietä, peltoa, hakkuuaukeaa, jopa yksi sorakuoppa tuli koluttua. Alla muutama kohmeisin sormin otettu kuva. 

Pakkasta oli lähtiessä -19, kotiin tullessa -15 astetta. Oikealla vaatetuksella tuollaiset lukemat eivät haittaa. Nestettä kuljetin soft shell- takin alla olleessa juomaliivin rakossa, jonka letkun olin vetänyt kauluksesta vähän ulos.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti